Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен!

Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен!
    Ябълките са с много нисък гликемичен индекс, което значи, че отделянето на инсулин от панкреаса става бавно и плавно, без рязко повишаване. Това прави ябълките идеални за похапване като междинна закуска и дори можем да ги консумираме във вечерните часове без това да навреди на здравето и фигурата ни. В една ябълка има по-малко от 100 калории и изобилие от витамини като А, В, С и D. Фибрите, пектинът и целулозата в ябълките спомагат за нормалната функция на стомашно-чревния тракт. За предпочитане е да ги консумирате цели, а не на сок, защото така не се получават загуби на ценни витамини и фибри. 
   Ябълките спомагат за прочистване на черния дроб от токсини, а на жлъчката от печсъчинки и камъни, които сериозно биха могли да влошат здравословното ни състояние. Високото ѝ съдържание на фибри действа добре и при Синдром на раздразненото дебело черво, който включва нредица неприятни състояния като подуване и газове, запек или диария и стомашни болки. 

   Богати са на антиоксиданти, сред които е кварцетинът, който е мощен имуностимулатор, предпазващ ни от срив на имунитета и различни стресови състояния. 

   Впечатляващи са ползите от чбълките и върху сърдечно-съдовата система, тъй като редовната консумация значително намалява нивата на лошия холестерол и нормализира нарушената обмяна на веществата.

   Хапвайте редовно ябълки и се радвайте хем на добро здраве, хем на тънка талия. Треньорите на Wellness ClubNext Level ще Ви помогнат с много съвети, полезна информация, мотивация и изготвяне на ВАШ ЛИЧЕН ХРАНИТЕЛЕН ПЛАН, съобразен с нуждите Ви, здравословното Ви състояние и целите, към които се стремите. 

   Последвайте ни и във Фейсбук:
   https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel
БЛОГ