Зеленчуци с киноа

Зеленчуци с киноа
   Не случайно киноата е наричана "златото на инките". Изключително богата е на протеини, въглехидрати, полезни мазнини, съдържа всичките 8 аминокиселини, както и редица витамини и минерали, сред които желязо, калций и магнезий. Представяме Ви пъстри зеленчуци с киноа, която освен полезна, е и вкусна, и засищаща.

   СЪСТАВКИ:

* 1 с.л зехтин
* микс от сурови зеленчуци, нарязани на дребно (броколи, моркови, карфиол, чушка, тиквички, домати, лук или каквото прецените вие)
* 1/4 ч.л смляна куркума
* 1 ч.ч сурова киноа (предварително изплакната под студена вода)
* 2 ч.ч зеленчуков бульон

   ПРИГОТВЯНЕ:

   Загрейте зехтина в тенджера при средно висока температура и добавете накължаните на ситно зеленчуци, за да се задушат за около 3-4 минути. Добавете киноата и разбъркайте за минута-две. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня да умерен, покрийте с капак и оставете да къкри за около 10 минутки, докато течноста поизври. 
   Да ви е сладко!


   Съдържание на една порция: 145 Kcal.
 
БЛОГ