Как да поддържаме добра форма през зимата

Как да поддържаме добра форма през зимата
  Всеки трябва да бъде физически активен по един или друг начин, особено през зимата, когато по-често си стоим вкъщи. Независимо от настоящата ни спортна форма, има много изследвания, които показват, че балансираното хранене и един подход към активност са обещаващ начин за подобряване и поддържане на здраво тяло в дългосрочен план. Ако сте противници на тренировките и се опитвате да поддържате форма само чрез хранителен режим, то нека ви покажем как да подобрите и да запазите резултатите от хранителния си режим, като добавите редовни седмични упражнения.
   
ОТ КОЛКО ДВИЖЕНИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ
 
   Всеки човек трябва да се стреми да е активен най-малко 30 минути дневно, пет пъти в седмицата. Това подобрява плътността на костите, подобрява мускулния тонус, както и работата на сърдечно-съдовата система и повишава енергията ни. Ако искате по-високи резултати, то увеличавайте плавно продължителността на ежедневните тренировки до 60 - 120 минути с различни нива на интензивност и натоварвайки отделни мускулни групи. 
 
ТРЕНИРОВКИТЕ СА ВАШ ПРИЯТЕЛ
 
   Причините, поради които толкова много хора избягват сериозните физически натоварвания са изтощителните тренировки, болките в мускулите, обилното изпотяване и затрудненото дишане. ако следвате бавен, надграждащ подход към активен живот, постепенно ще започнете да свързвате тренировките с по-добро състояние на тялото, повишено самочувствие и ще се чувствате страхотно. Не забравяте преди тренировка да загреете добре мускулите, ставите и сухожилията, а след натоварване е много важно да отделите време за разтягане. Така ще намалите мускулната болка и ще подобрите гъвкавостта си. 
 
ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ, ДОКАТО СТЕ АКТИВНИ
 
    Избраната от вас тренировка или активност трябва да е забавна, защото това ще ви накара да искате още. Бавно напредвайте в нивото си на активност, тъй като така укрепвате своята издръжливост и укрепвате мускулатурата. Имайте предвид, че спрете ли веднъж много бързо губите своята мускулна сила. Въпреки това обаче, когато започнете отново, много бързо ще достигнете нивото до което сте достигнали, преди да спрете. Нашето тяло има невероятна мускулна памет! 


         Не забравяйте, че в основата на доброто е здраве е формулата 80 на 20 - 80% балансирано и здравословно хранене и 20% редовна двигателна активност. Wellness Club Next Level разполага с квалифицирани специалисти и треньори, които могат да Ви изготвят индивидуална програма, включваща хранителен план и комплекс от упражнения, които да са изцяло съобразени с Вашето състояние, нужди на организма и цели, към които се стремите. Свържете се с нас чрез посочените форми за контакт в сайта:
http://wellness-club.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8_7

или ни потърсете във Фейсбук:
https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel
 
БЛОГ