Енергия и Метаболизъм

Енергия и Метаболизъм

В клуб “Next Level” и Програмата за здравословно хранене и начин на живот, една от лекциите е точно за обмяната на веществата.

Ето крактка информация по темата:

Енергията ни е нужна за да живеем. Нужна е не само, за да пробягаме километър, тя е отговорна за всичко, което правим. Ние получаваме енергия от храната, която ядем, измервана в килокалории (ккал, обикновено наричан само калории) или килоджаули (kJ). Само макронутриетите (мазнини, въглехидрати и протеини), както и алкохола, доставят на нашите тела енергия.

Метаболизъм е името на химическите процеси, които се извършват в клетките на тялото, за да поддържат живота. Тези химически реакции създават и използват енергия от тялото. Основната метаболитна скорост (ОМС) е скороста, с която отделния човек използва енергия, за да поддържа основните функции на тялото (напр. сърдечен ритъм, дишане и поддържане на тялото топло) и ОМС отдава около 70% от енергията, която използваме всеки ден. ОМС е различна за различните хора и групи население.

Ако сте високи и стройни, има вероятност естествено да имате по-бърз метаболизъм, отколкото някой, който е нисък и пълен. Съставът на тялото също оказва влияние върху метаболитните Ви стойности – по-специално на съотношението между мазнини и мускули. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории се използват да се поддържат мускулите. Така че, хората с повече мускулна маса, обикновенно имат по-бърза основна метаболитна скорост и изгарят по-бързо калории в състояние на покой всеки ден.

В темата за Метаболизъм Вие ще научите:

-  Какво точно представлява обмяната на веществата

-  Какво е Катаболизъм и Анаболизъм

-  Как можем да забързаме основната метаболитна скорост (ОМС)

-  Как по-бързо и трайно да топим мазнини и да отслабваме

-  Как да поддържаме задържаното тегло и да не връщаме килограмите
 

   Можете да запазите удобен за Вас час за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ с наш сертифициран специалист по здравословно хранене, който да Ви изготви индивидуален хранителен режим, съобразен с Вашите нужди и цели. 
   За информация и записване - пишете ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel

БЛОГ