Топла салата с червено цвекло, сирене и орехи

Топла салата с червено цвекло, сирене и орехи
Продукти:

2-3 глави цвекло, обелено и нарязано на кубчета
2-3 глави пащърнак, обелен и нарязан на кубчета
1 сладък картоф, също обелен и нарязан на кубчета
кокосово масло или зехтин
1 ч.л съх риган
морска сол
черен пипер
100 г рукола, айсберг или друг вид зеленолиста салата
1  глава червен лук
1 червена чушка
50 г орехи
100 г обезсолено краве сирене


Приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса и поставете всички кореноплодни в тавичка за печене.
2. Поръсете ги с риган, морска сол, черен пипер и ги полейте с една с.л разтопено кокосово масло или зехтин. Запечете за около 20 минути, докато омекнат.
3. Накъсайте зеленолистната салата, нарежете лука и чушката и ги сложете в голяма купа.
4. Задушете на тиган за кратко ореховите ядки в малко кокосово масло, докато не покафенеят леко.  
5. Когато кореноплодните са готови, ги изсипете в купата.
6. Най-отгоре поръсете с дребни кубчета сирене и ореховите ядки. 
7. Сервирайте, докато е топла.

   Да Ви е сладко!
БЛОГ