Защо закуската е важна?

Защо закуската е важна?
   Богатата на протеини закуска се асоциира с по-висок контрол на апетита и ежедневно намаляване на желанието за хранене, което води до по-успешно управление на теглото. Чрез нея се повишава приемът на витамини и минерали, които обикновено не могат да се компенсират чрез друго хранене през останалата част от деня. Целта е да се осигури между 10 до 20% от дневната референтна стойност на витамини, минерали и фибри през първото хранене за деня. 

   Хората, които закусват, обикновено имат по-здравословни навици през целия ден и това води до положително въздействие върху общото им здравословно състояние, по-добре управление на теглото, предотвратяване на заболявания благодарение на наличието на подходящи хранителни вещества. Препоръчителното количество калории, което здравословната закуска трябва да предостави, е между 15 до 25% от общия дневен енергиен прием. 

   С цел да се подобри цялостният модел на хранителен режим, както и да се запълнят пропуските в приема на хранителни вещества, се препоръчва закуската да включва най-малко 3 хранителни групи. Адекватната консумация на протеини в комбинация с физическа активност допринася за растежа и поддържането на мускулна маса. Заместителите на хранения помагат на тези, които са се фокусирали върху режима си на хранене, да получат необходимите протеини и фибри в контролирани порции и калории. 

   Хората, които закусват сутрин, обикновено включват плодове в менюто си, което допринася за повишаване на имунитета и набавянето на нужните витамини и антиоксиданти по естествен начин. Здравословната и балансирана закуска подобрява когнитивните функции, въздейства положително върху настроението, зарежда ни с енергия и увеличава концентрацията. 

   Включете се в някое от предстоящите 21-Дневни предизвикателства, за да постигнете феноменални резултати за отрицателно време. А, ако искате и вие да се възползвате от безплатна онлайн консултация с треньор, пишете ни в нашата фейсбук страница:

https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel
БЛОГ