Алое Вера – древният лечител!

Алое Вера – древният лечител!

   Ползите от този невероятен сукулент са добре познати на човечеството още преди 1000 години  заради невероятните му лечебни и разкрасителни ползи. И днес е широко използван във фармацевтичната, хранително-вкусовата и козметичната промишленост. Ние ще наблегнем предимно на качествата му за вътрешна употреба, тъй като има невероятнo въздействие върху организма и в същото време е нискокалоричен продукт.

   Гелът, който се извлича от листата, съдържа повечето от полезните минарали, витамини, аминокиселини и антиоксиданти.  Антиоксидантите в него са от групата на полифенолите и представляват изключително мощен източник за противодействие на свободните радикали. Както знаем, свободните радикали, предизвикат окислинителни процеси в клетката, в резултат на което започват дегенеративни процеси вътре в нея. Разграждат се важни протеини и настъпва оксидативен стрес, който срива имунната ни система и ставаме податливи на всякакви заболявания. Много от клетките умират или започват да мутират. Ето защо антиоксидантите са толкова жизнено необходими, а алоето изобилства на тях.

 
   Полезното растение има  и силно изразени антибактериални свойства. Част от тях се забелязват в превенцията на проблемите в устната кухина. Проучвания сочат, че концентрирания сок от алое намалява образуването на зъбна плака и по този начин предотвратява развитието на кариеси по зъбния емайл. Ефективно елиминира бактериите Streptococcus mutans и Candida albicans, които са отговорни за натрупването на плаката.

   Заради способността си бързо да регенерира тъканите, алоето е много благоприятно за различни видове ранички, включително и по-сериозни състояния като язвата. Може да се прилага и вътрешно, и външно за различни кожни раздразнения, ухапвания от насекоми или слънчеви изгаряния, като скоростта на зарастване на рани и раздразнения третирани с него, е забележителна.

   Алоето оказва положителен ефект и върху хората страдащи от преддиабетни или диабетни състояния, тъй като повлиява добре гликемичния индекс и намалява опасно високите нива на кръвната захар.
 

 Трябва да знаете, че сукулентът има изразен слабителен ефект и затова се използва в редица диети като средство за подобряване на чревната перисталтика и прочистване от натрупаните отпадни вещества и токсини. Това ни прави по-жизнени и енергични, със сияен и здрав вид.
 
   Все пак, колкото и да е полезен един продукт, никога не го консумирайте своеволно! Добре е да направите консултация със специалист.

   Може да опитате някой от концентратите с Алое на Herbalife Nutrition: чисто Алое или Алое и манго. И двата съдържат 40% сок извлечен от листата на растението и стимулират приемането на повече течности, а това е важно както за доброто здраве, така и за хубавия външен вид.

   Препоръчваме Ви да се свържете с някой от треньорите на Wellness Club Next Level, за да получите индивидуални съвети, насоки, хранителен и двигателен режим, ако искате да влезете във форма или просто да подобрите здравето и повишите жизнената си енергия.
 

    Можете да запазите удобен за Вас час за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ с наш сертифициран специалист по здравословно хранене, който да Ви изготви индивидуален хранителен режим, съобразен с Вашите нужди и цели. 
   За информация и записване - пишете ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel

БЛОГ