Супа с карфиол и куркума

Супа с карфиол и куркума
      Есента е сезон, в който има изобилие от свежи и качествени плодове и зеленчуци. Карфиолът е изключително полезен и богат зеленчук, а джинджифилът е мощен имуностимулатор. Представяме ви лесна и бърза рецепта за здравословна и питателна супа. 

     Продукти:

3 с.л. зехтин
1 средноголяма глава стар лук
2 големи моркова, обелени и нарязани
2 големи стръка целина, нарязани
1 голяма глава карфиол, начупен на дребни розички
2 скилидки чесън, ситно накълцан
2 ч.л. джинджифил, обелен и ситно накълцан
1 с.л. смляна куркума
1 с.л. смлян кимион
4 чаши пилешки или зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий
1/2 чаша нискомаслено кокосово мляко
сол и смлян черен пипер

     Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тенджера - на среден огън.
2. Добавете нарязания лук, морков и целина и ги задушете няколко минути.
3. Добавете чесъна, джинджифила и карфиола и ги задушете още 1-2 минути. 
4. Добавете куркумата и кимиона.
5. Изсипете бульона и оставете сместа да кипне на слаб огън. Оставете да къкри под капак още
20-ина минути
, докато омекнат. 
6. Свалете от огъня.
7. Пасирайте супата на малки дози в блендер или с пасатор
8. Изсипете кокосовото мляко, добавете сол, пипер и прясно изпечени крутончета. 

 

   Включете се в 21-Дневното Предизвикателство и наш треньор ще Ви изготви индивидуален хранителен и двигателен режим, за да постигнете резултатите, към които се стремите. Потърсете ни във фейсбук:
https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel
 
БЛОГ