6 прости начини да подсилим имунитета

6 прости начини да подсилим имунитета
   Живеем в трудни времена на изпитания. Колкото и да се стараем да се предпазим от вируси, не винаги успехът е на наша страна. Ето защо силният имунитет може да е единственият ни съюзник в борбата с гриповете и настинките. Ето 6 лесни начини да подсилим здравето си:

   1. Джинджифил - с антиоксидантните си свойства джинджифилът помага за поддържане на имунитета. Действа отлично на храносмилателната система. Освен това е антикоагулант (разрежда кръвта), което според някои проучвания може да окаже положително въздействие при състояния свързани с Covid-19.

   2. Цитруси - лимон, портокал, мандарина, грейпфрут, лайм са отличен източник на витамин С и допринасят за нормалната функция на имунната система. Също така са богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. 

   3. Чесън - войн-пазител на имунитета и може да подпомогне естествената защита на организми срещу микроорганизми. Чесънът съдържа алицин, който допринася за здравето на сърдечно-съдовата система.

   4. Куркума - активна съставка в нея е куркуминът. Той е антиоксидант, допринасящ за нормалното функциониране на храносмилателната система. Не случайно тя е един от естествените природни антибиотици и е на почит в индийската аюрведическа кухня.

   5. Моркови - богати са на витамин А, който е важен за поддържането на добро зрение и нормални функции на имунната система. 

   6. Протеини - те са богати на аминокиселини и ни зареждат със сила и енергия за дълъг период от време. В забързаното ежедневие, в което живеем, можете да заложите и на качествени протеинови шейкове, като тези на Herbalife Nutrition, които са пълноценни заместители на едно самостоятелно хранене. Съдържат всички важни хранителни вещества, които могат да се набавят от едно балансирано и здравословно меню. 

   Посетете и нашата фейсбук страница, където може да се включите в някое от предстоящите 21-Дневни Предизвикателства или да направите безплатна онлайн консултация с наш треньор. 
https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel
БЛОГ