5 лесни и забавни начини да се раздвижим без сериозни натоварвания!

5 лесни и забавни начини да се раздвижим без сериозни натоварвания!
   Ако сте човек, който има отрицателно отношение към упражненията, то тази статия е точно за Вас! Ето пет лесни и забавни начина, с които да се раздвижите вкъщи или навън без сериозни физически натоварвания и мъчителни тренировки. 

   1. Танци - Всичко, от което имате нужда е малко музика. Оставете тялото си да се движи с ритъма по начин, който ви кара да се чувствате добре. Целта е да се движите и да сте част от момента, като се наслаждавате на музиката и заобикалящата Ви среда. Можете да се запишете на зумба, модерни или народни танци. Така хем ще сваляте калории, хем ще се забавлявате и ще усвоявате нови умения. 

   2. Обикновени разтягания - Заложете на стречинга. Не е нужно да правите конкретни упражнения, просто разтягайте частите на тялото си, които Ви се струват вдървени, по начин, който усещате естествен за Вас. Ако искате да направите стъпка напред, опитайте йога. 

   3. Въртене на обръч или скачане на въже - Въртенето на обръч е чудесен начин за отпускане на мускулите и укрепване на сърцето, а скачането на въже, освен че ни връща в детските години, натоварва качествено всички мускулни групи, засилва метаболизма и горенето на мазнини. 

   4. Игри с топка - Излезте от зоната си на комфорт и опитайте нещо ново. Няма лошо да си припомните безгрижните времен и игрите с топка. Да работите за координацията с прости игри с топка, е чудесен начин да се раздвижите. Дори обикновеното хвърляне и хващане е добра възможност, която можете да опитате сами или в компания. Ако решите да минете на следващо ниво, запишете се на тенис. 

   5. Разходки или катерене - Да се наслаждавате на природата, разхождайки се, е чудесен начин да поддържате своята двигателна активност. Това е лесно постижимо навсякъде, но можете да увеличите интензивността, като избирате разнообразни терени, увеличавате продължителността на разходката и ходите на планински преходи. 


      Не забравяйте, че в основата на доброто е здраве е формулата 80 на 20 - 80% балансирано и здравословно хранене и 20% редовна двигателна активност. Wellness Club Next Level разполага с квалифицирани специалисти и треньори, които могат да Ви изготвят индивидуална програма, включваща хранителен план и комплекс от упражнения, които да са изцяло съобразени с Вашето състояние, нужди на организма и цели, към които се стремите. Свържете се с нас чрез посочените форми за контакт в сайта:
http://wellness-club.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8_7

или ни потърсете във Фейсбук:

https://www.facebook.com/WellnessClub.NextLevel

   Бъдете здрави! :)
БЛОГ